A mai blogbejegyzés főszereplője a nyár egyik abszolút kötelező eleme, a sárgadinnye. Most, hogy újra itt a tikkasztó hőség, ismét elő kell venni a "kánikularecepteket". Mert hát kinek van kedve begyújtani a sütőt ilyenkor...
Egyből 2 remek recepttel is készültem mára. Mindkettő a dinnyére épül.
Megjártam a közeli piacot, és kitűnő alapanyagokat sikerült beszereznem, úgyhogy ezek egy igazán friss, üde és nem utolsósorban teljes mértékig egészséges (!!!!!!) kis fogások lesznek.
Mentás-limeos sárgadinnye krémleves
Hozzávalók:
- sárgadinnye
- lime
- menta
- 1 doboz natúr joghurt
- gyömbér
Konyhai tudást nem igénylő egyszerű műveletsorról van itt szó. Lényegében fogj egy mézédes sárgadinnyét, kanalazd ki a húsát és turmixold össze. Na meg persze jól hűtsd be, hogy igazi üdítő élmény legyen a fogyasztása.
Én semmiféle édesítést nem alkalmaztam, maga a dinnye is szuperédes volt. Egy doboz joghurtot adtam hozzá, hogy krémes legyen, limeot, mentát és egy kevés frissen reszelt gyömbért pedig a friss jelleg kedvéért.
Sárgadinnyés csirke saláta
Remek kiegészítője az előző levesnek, de önálló fogásként is megállja a helyét ez a saláta. Ha a görögdinnyés salátámat szerettétek, ez is be fog jönni nagyon.
A csirkemellnek egy villámpácot adtam. Ezt is a nyár és frissesség keretein belül természetesen.
A páchoz:
- só
- fokhagyma
- lime
- gyömbér
- koriander mag (megtörve)
- cayenne bors
- egy csepp méz
- olíva olaj
A felkockázott csirkemellet megforgattam a pácban, majd egy forró serpenyőben megsütöttem.
A salátám alapja rukkola és madár saláta volt. Ehhez jött még egy kevés koktélparadicsom, uborka, mozzarella sajt, a csirkemell kockák és persze a sárgadinnye. + az elmaradhatatlan balzsamecet- oliva dresszing és voilá!
Ne feledjétek, szigorúan jég hidegen fogyasztani! ;)
PND