A most következő bejegyzés sokkal inkább egy ötlet lesz gyors ebédekhez/vacsorákhoz, mintsem egy konkrét recept, hiszen végtelenül egyszerű, tényleg 5 perc alatt elkészül és ráadásként még a "healthyfood" "dietfood" hashtagekkel is elláthatjuk.
Egy ilyen tuti tipp után nincs kifogás, hogy nincs idő főzni.... A sajt konkrétan 1-2perc alatt megsül, és azonnal ehető. Hozzá én vagy egy gyors salátát tálalok vagy vajon átforgatott zöldségeket. Lehet természetesen tovább is gondolni a történetet, de a rohanós hétköznapokba ezek az egyszerű, de nagyszerű verziók illeszthetők be leginkább. És a diétás vagy kalóriabarát jelző sem utolsó szempont.
A camembert sajt eleve egy zsíros sajt, könnyű köret dukál mellé.
Ezúttal elmarad a hozzávalók bekezdés, mivel lényegében egy kerek kis camembert-re van szükségünk, meg egy kis olívaolajra, amit alá öntünk. A köret részét meg opcionálisra veszem, és azt javaslom mindenki olyan zöldség kombinációt tálaljon hozzá, vagy salátát, amilyet szeret.
Annyi dolgunk van, hogy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk és a sajtot mindkét oldalán egy percig sütjük. Azonnal találjuk is. Akkor jó, ha megvágjuk a sajtot és szépen folyik a krémes közepe.
Egyszerű, nagyszerű, gyors, könnyű de laktató, egészséges... Más nem is kell! Ja, de! Ha vacsoraként tálaljuk, egy pohár Chardonnay-t is töltsünk ki mellé! Szép páros a camembert-rel. ;)
PND