Spaghetti alla Carbonara
2015. szeptember 05. írta: pndkitchenstories

Spaghetti alla Carbonara

Avagy spagetti Szénégető módra. Egy klasszikus olasz tészta recept. Szinte nincs ember, aki ne ismerné, mégis nagyon sokan nem tudják, mi is ez pontosan. Még mindig nagyon sokan azonosítják a Carbonara-t a tejszínes sonkás tésztával. Ti ne tegyétek! A Carbonara spagettinek ugyanis nem hozzávalója sem a tejszín sem pedig a sonka. 

fullsizerender_14.jpg

Az eredeti olasz recept végtelenül egyszerű, és az olasz konyhához híven a hozzávalók milyenségén múlik a végső harmónia.

Nem kell más hozzá, mint Guanciale vagy Pancetta azaz hússzalonna (tokaszalonna), és Pecorino sajt. A Pecorino a parmezánhoz hasonló kemény sajt, így ezzel is helyettesíthető. Itthon még kevés helyen kapni, így a parmezán is tökéletes. Ezeken kívül szükségünk lesz még tojásra, ettől lesz majd krémes. (Csak semmi tejszín!)

Hozzávalók: (2 személyre)

  • Spagetti (fél csomag)
  • hússzalonna
  • Pecorino sajt
  • 2 tojás sárgája
  • bors

img_1832.JPG

Az elkészítése nem túl bonyolult. A spagettit sós vízben kifőzzük (al dente), közben egy serpenyőben lepirítjuk az apróra kockázott szalonnát. Én egy pici vajat szoktam alá tenni, ez nem része az eredeti receptnek, de a krémes állag fokozása miatt én így szeretem. 

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a reszelt sajttal összekeverjük. (Jó ha a sajt minél kisebbre van reszelve)

Végül a tésztát leszűrjük, egy tálba tesszük és összekeverjük a tojással és a szalonnával. A nyers tojás a tészta hőjétől fog "megfőni", így gyorsan dolgozzuk el, hogy ne egy rántottás tésztát kapjunk. Alaposan borsozzuk meg, és reszeljünk még hozzá sajtot. 

Sózni külön már nem sóznám, hisz a szalonna eleve sós, a tészta pedig sós vízben főtt. 

Mindennel együtt negyed óra alatt bőven összehozható fogás. 

fullsizerender_16.jpg

fullsizerender_15.jpg

 

Remélem sikerült eloszlatni a tévhitet a Carbonara-val kapcsolatban, és hogy sokan elkészítitek ezt a remek pasta-t. Tökéletes választás, ha gyorsan szeretnénk valamit összedobni, de mégis meleg vacsorára vágyunk. 

PND 

A bejegyzés trackback címe:

https://pndkitchenstories.blog.hu/api/trackback/id/tr107762658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása